Η καλύτερη στιγμή για να μειωθούν τα αυτοκίνητα στις πόλεις

23.03.2020

Συγγραφέας:   στο theverge

Η πανδημία του κοροναϊού είναι μια μοναδική ευκαιρία για τις πόλεις να επανασχεδιάσουν τους δρόμους τους, απελευθερώνοντας χώρο από τα αυτοκίνητα για να τον προσφέρουν στους στους πεζούς και στους ποδηλάτες. Μέσα από τη πανδημία, η ανάγκη καταπολέμησης της αδράνειας είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Ο ανασχεδιασμός των δρόμων είναι πιο αναγκαίος από ποτέ προκειμένου να διατηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας, να προωθηθεί η δημόσια υγεία και να διασφαλιστεί η βελτίωση του περιβάλλοντος. Σε αυτή την κατεύθυνση μια ομάδα περίπου 50 ακαδημαϊκών και επιστημόνων της δημόσιας υγείας και των μεταφορών έγραψε μια ανοικτή επιστολή προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, προτρέποντας την να ενθαρρύνει το περπάτημα και το ποδήλατο εν μέσω της κρίσης. Βέβαια, για να επιτευχθεί αυτό, είναι απαραίτητος ο δραστικός περιορισμός των ελευθεριών που έχει το αυτοκίνητο στις πόλεις.

Photo by ANGELA WEISS/AFP via Getty Images
Photo by ANGELA WEISS/AFP via Getty Images

Διαβάστε όλο το άρθρο του   στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.theverge.com/2020/3/23/21191325/cities-car-free-coronavirus-protected-bike-lanes-air-quality-social-distancing?fbclid=IwAR2wT1DkJW9FTJc65udVB7JowqED7U5ThnrJsX8yHLCDeO_kCxMLUoGTCT4

Διαβάστε όλα τα νέα σχετικά με τον COVID-19 και τις μετακινήσεις στο Παρατηρητήριο COVID-19 της ΜΒΚ εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.