Αυξάνεται η πίεση στο συμβούλιο για λωρίδες κυκλοφορίας σε ποδηλάτες και πεζούς

14.04.2020

Συγγραφέας: Olivia Kelly στο Irish Times 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δουβλίνου έχει πιεστεί περισσότερο από ποτέ… για να ανακατανείμει τις λωρίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων ώστε να επιτρέψει στους πεζούς και στους ποδηλάτες να διατηρήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας και να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πολλές συλλογικότητες πιέζουν τη δημοτική αρχή να ακολουθήσει τις πρωτοβουλίες άλλων πόλεων της Ευρώπης και του κόσμου και να δημιουργήσει ζώνες ασφαλούς κίνησης για πεζούς και ποδηλάτες στο Δουβλίνο.

Οι ομάδες της κοινότητας και των εκστρατειών και οι τοπικοί πολιτικοί καλούν το συμβούλιο να κλείσει τις λωρίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και να κατανέμει οδικό χώρο στους τους πεζούς αλλά και να διαθέσει επιπλέον χώρο σε ποδηλάτες, ακολουθώντας παρόμοιες πρωτοβουλίες ασφάλειας που εφαρμόστηκαν σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις.

The council has removed traffic cones and signage placed by locals in Stoneybatter declaring a “temporary footpath” on Manor Street.
The council has removed traffic cones and signage placed by locals in Stoneybatter declaring a “temporary footpath” on Manor Street.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο της  Olivia Kelly στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.irishtimes.com/news/ireland/irish-news/pressure-on-council-to-reallocate-traffic-lanes-to-cyclists-and-walkers-1.4228538?fbclid=IwAR1FZVZ17Tu1EVmoZCdIzGwOIj8ftgTkEuMHOnjv94sJcEmL7l0VMaVOklo

Διαβάστε όλα τα νέα σχετικά με τον COVID-19 και τις μετακινήσεις στο Παρατηρητήριο COVID-19 της ΜΒΚ εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.