Η πανδημία των τροχαίων απέναντι στην πανδημία του COVID19

20.4.2020

Άρθρο στην προσωπική σελίδα του καθηγητή ΕΜΠ, Γιώργου Γιαννή

Η πανδημία των τροχαίων είναι μία πανδημία… συγκρίσιμη με αυτή της σημερινής πανδημίας από τον κορονοιό.

Η νόσος του COVID19 είναι μία πανδημία με μεγάλο αριθμό θυμάτων (165.000 θάνατοι μέχρι τα μέσα Απριλίου του 2020 παγκόσμια), που μπορεί να συγκριθεί άμεσα με την πανδημία θυμάτων από τροχαία συμβάντα (1,35 εκ. θάνατοι και 50 εκ. τραυματίες σε ετήσια βάση παγκόσμια).

πηγή εικόνας: https://www.georgeyannis.com/road-traffic-accidents-pandemic-versus-covid-19-pandemic/
πηγή εικόνας: https://www.georgeyannis.com/road-traffic-accidents-pandemic-versus-covid-19-pandemic/

Παρόλα αυτά η πανδημία των τροχαίων … δεν έχει ποτέ εξεταστεί ως τέτοια από καμία κυβέρνηση σε κανέναν τόπο στον κόσμο και ποτέ δεν έχουν παρθεί αντίστοιχα σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Η αποτελεσματικότητα των μέτρων που πάρθηκαν παγκόσμια για τον περιορισμό των θανάτων από τον covid19… μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό παράδειγμα σε σχέση με τα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε για τα τροχαία. 

Αν και η βελτίωση των υποδομών και η βελτίωση των οχημάτων θα συνέβαλε σημαντικά στον περιορισμό των τροχαίων συγκρούσεων … αυτό θα έπαιρνε σημαντικά μεγάλο χρόνο και οι νεκροί θα αυξάνονται. Η οδηγική συμπεριφορά ωστόσο μπορεί να αλλάξει άμεσα, να ελεγχθεί και να μεταβάλλει την παγκόσμια κατάσταση ΜΟΝΟ εάν η πολιτική βούληση είναι τόσο ισχυρή και σοβαρή και εάν ο κόσμος καταλάβει τη σημασία της ατομικής ευθύνης.

Διαβάστε περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.georgeyannis.com/road-traffic-accidents-pandemic-versus-covid-19-pandemic/

Διαβάστε όλα τα νέα σχετικά με τον COVID-19 και τις μετακινήσεις στο Παρατηρητήριο COVID-19 της ΜΒΚ εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.