Σαν Φρανσίσκο: 12 νέοι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας λόγω πανδημίας

21.04.2020

Άρθρο του James Brasuell στο PLANETIZEN

Ο Οργανισμός Μεταφορών του San Francisco θα εφαρμόσει ένα νέο πρόγραμμα σε τουλάχιστον 12 δρόμους στο κέντρο της πόλης και θα τους μετατρέψει σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο “Slow Streets”.

Shutterstock
Shutterstock

 

«Εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, πολλοί κάτοικοι αναγκάζονται να περπατήσουν ή να χρησιμοποιήσουν άλλα μέσα μετακίνησης για να κάνουν τις απαραίτητες δραστηριότητες. Ωστόσο μερικές φορές, είναι δύσκολο να διατηρηθεί η κοινωνική απόσταση που απαιτείται σε πολλά πεζοδρόμια και λωρίδες ποδηλάτων. Εξαιτίας αυτού, πολλοί πεζοί επιλέγουν να περπατήσουν στο δρόμο, εκθέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο λόγω της κυκλοφορίας των οχημάτων» αναφέρει εκπρόσωπος του Οργανισμού Μεταφορών.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του οργανισμού, στους νέους ΑΡΓΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – δρόμους ήπιας κυκλοφορίας τα αυτοκίνητα δεν θα απαγορεύονται αλλά θα κινούνται με περιορισμούς.

Διαβάστε όλο το άρθρο στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.planetizen.com/news/2020/04/109127-breaking-news-12-new-slow-streets-san-francisco?fbclid=IwAR2tNlwGFXSWvp5OTC7xu-BeRIlCX0LoMqDs82jc28Hnu9QS2XVgEPxyUas

Διαβάστε όλα τα νέα σχετικά με τον COVID-19 και τις μετακινήσεις στο Παρατηρητήριο COVID-19 της ΜΒΚ εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.