Εκτοπίστε τα ΙΧ! Νέα όρια ταχύτητας λόγω πανδημίας!

22.04.2020

Άρθρο της Maya Watchon στο ECF 

Από τις Βρυξέλλες έως την Βουδαπέστη, οι πόλεις παίρνουν μέτρα για να βοηθήσουν τους πολίτες που μετακινούνται με ενεργά μέσα μετακίνησης (περπάτημα, ποδήλατο, πατίνια κ.α.) και παράλληλα να διατηρούν την κοινωνική απόσταση ενώ θα παραμένουν ασφαλείς από τα αυτοκίνητα.

Πηγή: Fietsstrook_Herenweg_Oudorp
Πηγή: Fietsstrook_Herenweg_Oudorp

Σε αυτή την περίοδο, καθώς τα νοσοκομεία φτάνουν στα όρια της αντοχής τους, τα τροχαία συμβάντα πρέπει να περιοριστούν για ένα παραπάνω λόγο… καταλαμβάνουν χώρο θεραπείας. Για αυτό, είναι πιο ζωτικής σημασίας από ποτέ η ασφαλής μετακίνηση. Ωστόσο, τα πεζοδρόμια και οι λωρίδες ποδηλάτου δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τον αυξημένο αριθμό πεζών και ποδηλατών που κυκλοφορούν σε αυτές.

Οι πολίτες αναγκάζονται να κινούνται στο οδόστρωμα για να τηρήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας…

Η μειωμένη κυκλοφορία δυστυχώς σημαίνει αύξηση της ταχύτητας των οχηματων που κυκλοφορούν.

Σε αυτή την κατεύθυνση πολλοί αλλάζουν τα όρια κυκλοφορίας.

  • Στις 27 Μαρτίου, το νησί του Μαν, ήταν ένα από τα πρώτα μέρη που επέβαλε νέα προσωρινά όρια ταχύτητας. Τα όρια μειώθηκαν από 60 – 50 μίλια/ώρα σε 40 μίλια/ ώρα με σκοπό να μην επιβαρύνονται τα νοσοκομεία από θύματα τροχαίων συμβάντων.
  • Στην Ιρλανδία οι ειδικοί ζητούν νέα όρια ταχύτητας μετά από αρκετούς θανάτους από τροχαία συμβάντα.
  • Στη Γερμανία, την Πολωνία και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, ομάδες εμπειρογνώμων και επιστημόνων ζητούν με επιστολές στους Υπουργούς χαμηλότερα όρια ταχύτητας κατά 10 έως 20 χλμ /ώρα ανάλογα με την κατηγορία του δρόμου.
  • Την Τρίτη 21 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες τα όρια ταχύτητας μειώθηκαν σε 20 χλμ/ώρα σε όλους τους δρόμους εντός του δακτυλίου.
  • Πολλοί δήμοι στο Λονδίνο και ευρύτερα στο Η.Β έχουν θέσει όριο ταχύτητας 30χλμ/ω
  • Στο Μιλάνο, στο Τορίνο και σε άλλες ιταλικές πόλεις προγραμματίζουν νέα όρια ταχύτητας20- 30 χλμ/ώρα σε κομβικές περιοχές που υπάρχουν ευάλωτοι χρήστες.

Τι θα γίνει λοιπόν μετά την πανδημία; Θα επανέλθουμε στα φυσιολογικά;

Τα «φυσιολογικά» όρια ταχύτητας θέτουν χρόνια τώρα … τους πολίτες σε κίνδυνο!

Διαβάστε περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο: https://ecf.com/news-and-events/news/move-aside-cars-new-speed-limits-covid-19-crisis?fbclid=IwAR0Oo5h21tXVQ7MZ_kiECsT2Xf4NvGGbIqSVoZv5ksxeuvXForY7IyUkkZI

Διαβάστε όλα τα νέα σχετικά με τον COVID-19 και τις μετακινήσεις στο Παρατηρητήριο COVID-19 της ΜΒΚ εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.